Revisie 41 105

Daar stond zij dan. Toen ik die ochtend binnenliep voelde ik het al. Zoals andere ochtenden was er al het een en ander gerangeerd. Verbaasd was ik om haar daar te zien staan. Onze grote ‘ochsenlok’ stond daadwerkelijk boven de smeerput.

 

Zij stond daar natuurlijk niet voor niets. Onze vrijwilligers waren bezig om haar aslagers te controleren. Hiervoor moest natuurlijk het een en ander gedemonteerd worden. Alle gereedschappen netjes op een rijtje als chirurgisch gereedschap.

 

Gereedschappen tussen de drijfwielen

De lagers worden gecontroleerd, zodat de locomotief vervoerd kan worden. Maar waar die reis naartoe gaat lees je in een volgende blog post.

Naast deze stoere werkzaamheden op ons depot wordt er ook op het ‘kantoor’ aan de 41 gewerkt. Er wordt namelijk een gedetailleerd werkplan voor de olietender gemaakt. Met als kers op de taart, dat er in oktober gestart zal worden.

Voor het begin hebben we al aardig wat financiering rond. We zijn pas over de helft van het begrote bedrag. Met bijna 60.000 euro van donaties en bijna 80.000 uit sponsoring.

Iedereen die gedoneerd heeft willen we daarvoor hartelijk bedanken. Voor wie nog niet heeft gedoneerd of wie meer wil doneren, dat kan hier

 

werkzaamheden in de smeerput