Prachtig onderkomen

Sinds oktober 1998 is de SSN de trotse eigenaar van een prachtig onderkomen. De in klassieke stijl gebouwde locomotievenloods biedt een uitstekend geoutilleerd onderkomen. Op de 5 in de loods aanwezige sporen vinden niet alleen onze locomotieven onderdak, maar hebben wij tevens de beschikking over een 2-tal inspectieputten. Verder heeft de loods een apart onderkomen voor onze medewerkers alsmede voldoende faciliteiten voor het ontvangen van bezoekers.

In stand houden en restaureren

Het in stand houden en restaureren van stoomlocomotieven is tijdrovend en vergt de nodige vakkennis en vaardigheden. Bovendien is hiervoor een niet geringe hoeveelheid gereedschappen en hulpmiddelen noodzakelijk. In de loop der jaren heeft de SSN dan ook een aanzienlijke hoeveelheid metaalbewerkingsmachines zoals draai- en freesbanken, (kolom)boormachines etc. weten te verzamelen.

Veel ervaring

In de afgelopen jaren heeft de SSN veel ervaring opgedaan op dit gebied en is heel veel aandacht besteed aan het restaureren van 2e hands machines en gereedschappen. Hierdoor zijn we thans in staat om ook ingewikkelde revisies volledig in eigen beheer uit te voeren. Met 4 elektrisch aangedreven hefbokken kan zelfs de 01 1075 op een zodanige hoogte worden gebracht dat we de assen er onderuit kunnen rollen.

Gereedschap

Verder hebben we diverse lasapparatuur tot onze beschikking alsmede een ruime sortering pneumatisch gereedschap. Een gedoneerde maar volledig gereviseerde compressor levert de noodzakelijke lucht.
Tot de onderdelenvoorraad behoren o.a. lucht- en voedingspompen, generatoren, injecteurs, roosterstaven e.d.; onderdelen die heden ten dage slechts tegen extreem hoge kosten vervaardigd kunnen worden maar die de SSN op tijd heeft kunnen overnemen van de DB.

Buitenterrein

Op het buitenterrein vind u een met betonwanden uitgevoerde bunker voor de opslag van kolen, hout (voor het opstoken) en asresten. Een waterkolom completeert het geheel.