U kunt ons op verschillende manieren helpen bij het rijvaardig houden van stoomtreinen. Hieronder staan een aantal wijzen waarop u ons kunt ondersteunen. Klik op een van de mogelijkheden voor meer informatie.

Als donateur/deelnemer helpt u mee om de stoomlocs en rijtuigen te kunnen laten rijden op de spoorbanen in Nederland en Duitsland. Uw donatie is hard nodig. We draaien volledig op inkomsten die wij van donateurs ontvangen. Naast financiële donaties zijn materiële donaties welkom.

U kunt ons steunen door donateur of deelnemer te worden. Donateur wordt u voor € 30.00 of meer per jaar; deelnemer wordt u voor
minimaal € 60.00 per jaar.

Als donateur/deelnemer:

 • heeft u vrij toegang tot het SSN-Museumstoomdepot
 • reist u tijdens onze ritten tegen het voordeligere donateurstarief
 • ontvangt u het SSN-magazine Stoomtractie 4x per jaar
 • als deelnemer heeft u ook stemrecht op de SSN-jaarvergadering
 • U kunt op elk moment van het jaar donateur worden. Meldt u zich na 1 oktober aan als donateur,
  dan geldt het donateurschap automatisch ook voor het volgende jaar

Wilt u uw giften aftrekken van de belasting? Onderteken dan de Overeenkomst Periodieke gift in geld. Klik hier om de overeenkomst te downloaden.

Word donateur

STOOMKOFFIE               ☕️

Voor de waarde van en kop koffie per week kunt u de stichting steunen.

Dit houdt in dat u € 2,50 per week, zeg maar € 10,00 per maand doneert. En dat elke maand.

Het bedrag wordt maandelijks geïncasseerd.

 

Voor uw donatie ontvangt u naast de Stoomtractie 3 maal € 10,00 korting op ritten van de stichting en gratis koffie/thee in de trein.

 

U kunt deze donatie ook omzetten in een periodieke gift, met een minimum van vijf (5) jaar, waardoor u de gift volledig kunt aftrekken van uw inkosten belasting.

 

Voor deze Stoomkoffie kunt u zich melden bij de penningmeester, via de post of via penningmeester@stoomstichting.nl onder vermelding van Stoomkoffie en vanaf welk moment het mag ingaan..

Hierna ontvangt u een brief of mail waarin uw aanmelding bevestigd wordt en wanneer het maandelijks bedrag wordt afgeschreven.

De 1’D1′ locomotief van de serie 41 werd ontworpen voor het rijden van snelle goederentreinen, in het bijzonder vis-, fruit- en veetreinen. De locomotief verkreeg dan ook al snel de bijnaam ‘Ochsenlok’. Met een drijfwieldiameter van 1600 mm bereikt zij een maximumsnelheid van 90 km/h bij een vermogen van 1950 pk.

Vanaf 2021 reviseren wij deze locomotief.

U kunt ons helpen door te doneren. Dankzij uw donatie zijn wij in staat materiaal, gereedschap en vaste lasten te betalen.

Help mee

De op depot Feijenoord gebaseerde werkplaats van Stoom Stichting Nederland is al 20 jaar oud en is aan enige vernieuwing toe. Wij hebben besloten om te kijken naar de mogelijkheden om de werkplaats zuiniger en efficiënter te maken. Wij willen starten met het vervangen van de huidige lampen door ledverlichting. De geschatte som van deze vernieuwing is ongeveer €10.000,- Graag ontvangen wij een donatie van u voor een zuinigere toekomst!

BESTEL

Koop je wel eens iets online? Als je dit voortaan via stoomstichting.doelshop.nl doet, doneer je gratis aan ons doel zonder dat het je iets extra’s kost!

Zo goed als alle populaire webshops doen mee (Bol.com, Coolblue, Booking.com, Groupon enz.). Je koopt uiteindelijk het product in de webshop zelf, doordat je dit via onze pagina doet geef je een gratis donatie aan ons doel.

Hoe werkt dit?

Je kunt dit doen door op Doelshop.nl “Stoom Stichting Verduurzaamt” te kiezen of door via stoomstichting.doelshop.nl te shoppen. Bij iedere aankoop doneer je dan automatisch en zonder extra kosten aan ons doel.

Wilt u als bedrijf ons helpen? Dan kunt u ons sponsoren. Neem voor meer informatie contact op met onze penningmeester via het contactformulier. Hieronder staan een aantal van onze sponsoren.

Lloyd’s Register Nederland B.V.

https://www.lr.org/nl-nl/

Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds

https://www.cultuurfonds.nl/

P. van Leeuwen jr.’s Buizenhandel B.V.

https://www.vanleeuwen.com/nl/van-leeuwen-buizen/

Machinefabriek Van der Klift B.V.

http://www.klift.nl/

Röntgen Technische Dienst B.V.

https://www.applus.com/nl/nl/

Stoom Stichting Nederland draait volledig op onbetaalde vrijwilligers. We kunnen altijd hulp gebruiken bij de volgende afdelingen:

 • Catering
 • Evenementen organiseren
 • Onderhoud aan rijtuigen en locomotieven
 • Onderhoud aan gebouwen en terrein
CONTACT

ANBI

Stoomstichting Nederland is door de Belastingdienst erkend als culturele ANBI (algemeen nut beogende instelling). Dit houdt in dat giften aan de stichting in de regel aftrekbaar zijn in uw belastingaangifte. Neem voor meer informatie contact op met onze penningmeester via het contactformulier.