Nieuws

zaterdag 25 april 2020

De Bossche Bollenexpress, een prachtige oer-Hollandse stoomtreinrit door de kleurrijke bollenstreek. Prijs inclusief koffie + echte Bossche Bol in de restauratie + fotostop(s) + prachtige uitzichten!

Kaartverkoop en informatie:  https://www.modeltreincenter.nl/bossche-bollenexpress-25-4-2020.html#

Opstapplaats Den Bosch rond 11:00 in de ochtend, waarna we over de ”Brabantse Lijn” richting Tilburg en Breda naar Rotterdam stomen. Na een korte stop in de Songfestival stad rijden we door de spoortunnel van Delft naar Den Haag Hollands Spoor waar de stoomtrein tot stilstand komt. Terwijl de stoker & machinist de enorme machine smeren en controleren voor het tweede gedeelte van de rit bieden we de reiziger de mogelijkheid om prachtige foto’s te maken van de stoomtrein met op de achtergrond de markante gevel van het oude stationsgebouw met koninklijke wachtkamer. En wie weet volgt er een schijnvertrek… Heb je de camera in de juiste stand? De stoomfluit galmt onder de kap van Hollands Spoor, tijd om in te stappen! Enkele forenzen filmen met open mond het vertrek van de stoomtrein terwijl de karakteristieke stoomslagen door het hele station trillen. Inmiddels hebben we snelheid gemaakt en verraad de lange stoompluim onze weg richting Leiden, het hoogtepunt van de Bossche Bollenexpress gaat bijna beginnen!