Evenement ‘Weekend at War’ verplaatst i.v.m. oorlog Oekraïne


Vanwege
 de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne heeft de Miljoenenlijn in overleg met de deelnemende re-enactors besloten om het educatieve evenement ‘Weekend at War‘ dit jaar niet te organiseren. Het event, dat in het teken staat van de bevrijding van Nederland na de Tweede Wereldoorlog, stond gepland voor 2 en 3 juli 2022

 

Zoals iedereen zijn we geschokt en bedroefd over de wreedheden die plaatsvinden in Oekraïne als gevolg van de Russische invasie. We zijn van mening dat het op dit moment ongepast is om de bevrijding van Nederland te vieren terwijl er elders in Europa een oorlog is uitgebroken.
Daarnaast worden momenteel Oekraïense vluchtelingen opgevangen in het vakantiepark naast Station Simpelveld. Het kan niet zo zijn dat zij op hun zoektocht naar veiligheid en rust oog in oog komen te staan met acteurs en militaire voertuigen. 

Hoewel we weten dat het wederom verplaatsen van het evenement een teleurstelling is voor iedereen die uitkeek naar dit educatieve en indrukwekkende evenement, hopen we dat men de huidige situatie zal begrijpen. Onze gedachten zijn bij de inwoners van Oekraïne.

Zie voor meer info: https://www.miljoenenlijn.nl/evenement-weekend-at-war-verplaatst-i-v-m-oorlog-oekraine/