Als gevolg van de  richtlijnen opgelegd door de overheid in het kader van het bestrijden van het Coronavirus, zijn wij genoodzaakt deze rit te annuleren.  Indien u bij de Stoom Stichting Nederland deze reis heeft geboekt , dan heeft u recht op teruggave van het door u betaalde bedrag voor treinkaartje(s). De SSN penningmeester zal de teruggave gaan regelen.

We gaan uit van uw begrip in deze situatie.

Zaterdag 11 juli, de Nederlandse sporen worden opgeschrikt door twee machtige stoomlocomotieven die samen met u vanuit Rotterdam de reis naar Limburg maken: de SSN Victory Expres!

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding in Nederland rijdt de Stoom Stichting Nederland dit jaar met zowel de 23 023 als de 01 1075 naar Weekend at War 2020 – 75 jaar Bevrijding van Nederland in de Limburgse plaats Simpelveld.

Locomotief 01 1075

Locomotief 23 023

Deze twee locomotieven zullen samen de trein trekken die zal bestaan uit stijlvolle jaren 30 en 50 zitrijtuigen en ons restauratierijtuig ‘Mitropa’ waar u diverse consumpties kunt krijgen. De reis begint op Rotterdam Centraal en zal ons voeren via Gouda, Utrecht, Den Bosch naar Simpelveld, dit vormt het weekend van 11 en 12 juli het decor voor “Weekend at War”: het bevrijdingsspektakel van Limburg!

Terwijl u in de trein geniet van het prachtige landschap is de stoker voorop de locomotief druk bezig het vuur in bedwang te houden

Tijdens de rit kunt u genieten van diverse consumpties in ons restauratierijtuig

Tijdens Weekend at War staat de Bevrijding van Nederland, dit jaar 75 jaar geleden, centraal. Zo worden twee grote legerkampementen van de Geallieerden en Duitsers ingericht, waarbij meer dan 250 re-enactors je laten beleven hoe een dag in de Tweede Wereldoorlog verliep. Vele tientallen originele oorlogsvoertuigen, waaronder motoren, jeeps en vrachtwagens, zijn te bewonderen.

Bij Station Simpelveld een vrijheidsplein ingericht waar o.a. met bijpassende muziek én lekker eten de vrijheid wordt herdacht én gevierd.

Live Battle

Twee keer per dag wordt tijdens de ‘live battle’ een overwinningsslag nagebootst. Op deze unieke manier zie en hoor je van dichtbij hoe Limburg werd bevrijd van de bezetter. De live battles zijn op zaterdag en zondag gepland om 11.45 en 14.45 uur.

Tevens zal er tijdens Weekend of War een intensieve treindienst worden gereden over de sporen van de Miljoenenlijn. Wanneer je het grenstraject berijdt loop je zelfs kans om smokkelaars, deserteurs en paspoortcontroleurs tegen het lijf te lopen…

Aan het einde van de middag vertrekt de SSN Victory Expres weer via Schin op Geul naar Den Bosch, Utrecht, Gouda naar het eindpunt Rotterdam Centraal.

Het tarief voor deze bijzondere reis bedraagt €85 voor niet donateurs en €75 voor donateurs, deze prijs is inclusief toegang tot het evenement en de treinen van de Miljoenenlijn.

Hieronder ziet u een impressie van een vorige editie, en zoals u kunt zien is het zeker de moeite van het bezoeken waard!

Voor alle evenementen die de Stoom Stichting Nederland organiseert of waarbij de Stoom Stichting Nederland deelnemer is geldt dat deelname afhankelijk is van de richtlijnen opgelegd door de overheid in het kader van het bestrijden van het Coronavirus. Hierdoor kunnen evenementen geannuleerd of verplaatst worden. Indien u bij de Stoom Stichting Nederland een reis heeft geboekt en deze wordt door eerder genoemde reden geannuleerd, dan heeft u recht op teruggave van het door u betaalde bedrag voor treinkaartje(s).

We gaan uit van uw begrip in deze situatie.