https://kerstmarkt.com/duitsland/essen/

UITVERKOCHT

Op zaterdagmorgen 17 december wordt Rotterdam Centraal weer opgeschrikt door een hoge, schelle stoomfluit: het is ‘Pacific”01 1075 met de SSN Kerstexpres naar Essen! Met onze stoomtrein brengen wij u in sneltreinvaart naar de kerstmarkt in Essen, maar waarom Essen?

 

 

Essen was vroeger dé winkelstad van het Ruhrgebied en heeft een grote centraal gelegen kerstmarkt met middeleeuwse markt die dit jaar haar 50e jubileum viert. De kerstmarkt begint recht tegenover het station en is nog enigszins per stoomtrein te bereiken.

Rond de klok van negen uur zullen wij het Rotterdamse achter ons laten en terwijl u in onze met stoom verwarmde rijtuigen van een kopje koffie geniet, werken vooraan de locomotief en haar bemanning zich in het zweet om u met 90 km/h via de opstapplaatsen Gouda, Utrecht en Arnhem naar Duitsland te brengen. Nog steeds zal in verband met een afwijkend beveiligingssysteem tussen Arnhem en Emmerich een moderne E-loc vooroprijden. Nadat deze afgerangeerd is en de Duitse beveiliging ingeschakeld is gaat het in driecilinder takt verder richting Oberhausen om uiteindelijk het doel te bereiken; Essen Hauptbahnhof. Hier stapt u uit en via de hal naar buiten waar aan de overkant van de straat de eerste van de 450.000 lichtjes al ziet en 250 kraampjes op U wachten.

 

Terwijl u middels Glühwein in de stemming komt wordt de loc gerestaureerd (kolen laden, asbaktrekken, waternemen, smeren en gekeerd) en daarmee gereed gemaakt voor de terugreis.

Uitgewandeld, voldaan en beladen met kerstcadeaus vertrekken we rond de klok van 6 weer vanaf Essen waarna we via hetzelfde traject als de heenreis weer terugreizen naar Rotterdam.

De kosten voor deze bijzondere reis in kerstsfeer bedragen slechts € 95,00 voor volwassene, €49 voor kinderen. Donateurs krijgen €10 korting.  Houdt u er rekening mee dat er in december wellicht corona toegangsbewijzen benodigd zijn voor evenementen. Dit zou betekenen dat u op de dag van de kerstrit gevaccineerd, genezen of getest moet zijn.

Uiteraard gelden onze reisvoorwaarden ook voor deze Kerstexpres. Zie https://www.stoomstichting.nl/ssn-reisvoorwaarden-2/

 Boek uw reis via onze winkel: https://www.stoomstichting.nl/product/ssn-kerst-expres-essen/