De SSN Rhein-Main expres is uitverkocht.

 


Reis met ons mee met een heerlijke driedaagse reis naar het hart van Duitsland, dwars door Nederland en langs de Rijn, de Main en de Lahn. Heuvels en rivieren, het bruisende Frankfurt maar ook idyllische vakwerkstadjes staan op het programma. En niet te vergeten stoom, alleen maar stoom!

Donderdag 9 mei 2024

Op deze Hemelvaartsdag vertrekt onze trein met aan kop onze stoomlocomotief 23 023 ‘s ochtends uit Rotterdam. U heeft ook in Gouda en Utrecht nog gelegenheid tot instappen, voordat we in Venlo de grens bereiken. Daar staat onze 01 1075 gereed om de trein verder Duitsland in te brengen. Bij Keulen bereiken we de Rijn en volgen deze beroemde rivier, geflankeerd door kastelen en wijnbergen, langs Koblenz, Rüdesheim en Wiesbaden. In Wiesbaden rijden we de statige hal van het kopstation in. Hier zullen we van lok wisselen, zodat de 01 1075 haar dorst kan lessen. U kunt hier de benen even strekken en de lokwissel bekijken. De 50 3552 van de Eisenbahnfreunde Hanau is hier heen gekomen om ons naar het imposante station van Frankfurt te brengen, waar we aan het einde van de middag verwachten aan te komen. Binnen enkele minuten lopen bereikt u de twee hotels waar u twee keer kunt overnachten. Over het warme eten hoeft u zich dezer dag geen zorgen te maken, want daar zorgen wij voor. Daarna is de avond vrij te besteden.

Vrijdag 10 mei 2024

Op deze dag heeft u meerdere keuzes. In de grote metropool Frankfurt kunt u de hele dag op eigen gelegenheid besteden. Winkelen, wandelen, musea, een promenade langs de rivier; Frankfurt is in veel opzichten vergelijkbaar met Rotterdam en biedt een scala aan indrukken en mogelijkheden.

Maar u kunt ook met de trein op stap, want onder de enorme overkapping van het Frankfurter Hauptbahnhof staat ‘s ochtends de blinkende 50 3552 weer voor u. Na vertrek gaat het eerst oostwaarts naar Aschaffenburg, waar we de hoofdlijn en de bovenleiding achter ons laten en over enkelspoor het Odenwald in rijden. Na zo’n twee uur rijden komen we aan in het romantische Miltenberg, waar u zo’n vijf uur kunt besteden. Bezoek de oude binnenstad waar de oudste huizen uit de 14e eeuw stammen. Ook een boottocht op de Main is binnen de beschikbare tijd goed mogelijk.

Wilt u nog iets langer genieten van de idyllische spoorlijn, dan kunt u nog even blijven zitten want wij rijden nog verder naar het eveneens aan de Main gelegen Wertheim, waar we eind van de ochtend zullen aankomen. In een paar minuten lopen bereikt u het stadje; ook hier typisch Duits vol met vakwerkhuizen, leuke winkeltjes en aantrekkelijke horeca. Of bezoek kasteel Wertheim dat hoog boven het stadje uittorent, want hier heeft u ruim 3½ uur de tijd.

Later in de middag rijden we in gemoedelijk tempo vanuit Wertheim terug naar Miltenberg waar ook ingestapt wordt, om ten slotte aan het einde van de middag weer terug in Frankfurt te zijn. In het hotel kunt u wederom genieten van een warme maaltijd, waarna de rest van de avond vrij te besteden is.

Zaterdag 11 mei 2024

Na het ontbijt vertrekken wij uit Frankfurt. U zit nu weer in de bekende rijtuigen van de SSN, maar niet alleen met de 01 1075 voor de trein, maar ook de 50 3552 komt te hulp, want om de hoogten van het Taunus-gebergte te beklimmen, zijn behoorlijk veel paardenkrachten nodig. Na het passeren van Limburg an der Lahn volgen we al slingerend de rivier de Lahn. Op een leuke plek kunt u nog even de benen strekken en wat fotograferen. Bij het bereiken van de Rijn steken we bij Koblenz de rivier over en vervolgen onze weg naar Brohl, waar wij een bezoek brengen aan de Brohltalbahn.

Terwijl beide stoomlocomotieven worden gesmeerd en voorzien van water, bent u aan boord van een historische smalspoortrein die onze steil omhoog brengt naar Burgbrohl. Daar krijgt u een heerlijke lunch aangeboden, voordat de smalspoortrein u weer terug brengt naar Brohl.

Wanneer vervolgens de 50 3552 weer terug naar huis gaat, vertrekken wij aan het begin van de middag met de 01.10 in noordelijke richting langs de Rijn terug naar Venlo. Daar staat de 23 023 ons op te wachten, om via Utrecht en Gouda terug naar Rotterdam te rijden, waar we halverwege de avond denken aan te komen.

Bij deze reis zit inbegrepen:
2 overnachtingen in een hotel in Frankfurt am Main
Dag 1: diner
Dag 2: ontbijt en diner
Dag 3: ontbijt, lunch en lunchpakket (voor de avond)

De prijs is als volgt:
€ 699,- op een éénpersoonskamer
€ 624,- op een twéépersoonskamer
Donateurs krijgen € 30,- korting

U heeft bij de boeking op een twéépersoonskamer de keuze tussen een twin-bed (2 losse bedden) of een dubbel-bed (2-persoonsbed). (geef duidelijk aan met wie u samen reist)

Houdt u er dus rekening mee dat u één bed boekt per persoon en geen kamer!

Mocht u een dieetwens hebben, vermeld dit in het opmerkingsveld.

Helaas is deze reis niet geschikt voor minder validen.

Door deel te nemen aan de evenementen van de Stoom Stichting Nederland steunt u het bedrijfsvaardig herstel en het behoud van onze collectie historische spoorwegvoertuigen.U