SSN Ruhr Expres

Update 5 augustus: De kaarten met diner zijn uitverkocht.

Op zaterdag 17 september is het zover: de SSN Ruhr Expres. De eerste buitenlandse rit sinds jaren met als eindbestemming het spoorwegmuseum in Bochum-Dahlhausen! (https://eisenbahnmuseum-bochum.de/)

Dit museum is gevestigd op het terrein van het voormalige Bahnbetriebswerk met als middelpunt de draaischijf en de ringloods met daarin vele stoomlocomotieven. Daarnaast is een aantal loodsen divers historisch spoorweg materiaal te bewonderen, waardoor u de kans heeft om de catalogus van de gemiddelde modeltreinfabrikant nu in schaal 1:1 te bewonderen.

Traditioneel zal ook het BBQ-team en de wafelbakker de inwendige mens verzorgen, terwijl in de museumshop en de kraampjes leesvoer voor de geest verkrijgbaar is. Let wel op: In het museum is alles contant betalen, pinnen en dergelijke is helaas niet mogelijk.

Het museum is de afgelopen jaren flink verbouwd, er is een compleet nieuw ontvangstgebouw gekomen, de wagenhal is tot werkplaats omgebouwd, terwijl de spooraansluiting ook volledig gewijzigd is met een eigen spoor voor de pendeltreinen naar het S-bahn station Dahlhausen.

Naar verwachting zal de ‘eigen’ loc van het museum na een jarenlange revisie ook weer zijn eerste meters gaan afleggen. Deze Pruisische P8 38 2267 uit 1918 is een bijzonder fraaie machine en alleen al een bezoek aan het museum waard! Naast deze locomotief kunt u ook het restaureren, lees waternemen, kolen laden, smeren en asbak trekken, van onze eigen 01 1075 van dichtbij aanschouwen.

We vertrekken om 08.00 uur vanaf Rotterdam Centraal, waar u niet 4 uur van tevoren in de rij hoeft te staan, om via de opstapplaatsen (Gouda, Utrecht en Arnhem) onder het genot van een kopje koffie Arnhem te bereiken. Hier krijgt onze 01 1075 een voorspan loc, niet omdat we anders de IJsselbrug niet opkomen maar vanwege het nieuwe beveiligingssysteem wat hier aanwezig is. Te Emmerich nemen wij weer afscheid van deze voorspan loc en gaat het op eigen stoomkracht verder door het Ruhrgebied naar Dahlhausen waar we rond 11.30 aan zullen komen. U stapt uit op het museumterrein, de toegang tot het museum is in de ritprijs inbegrepen, dus ook hier hoeft u niet in de rij te staan!

Rond de klok van 16.30 vangt de terugreis aan, we zullen rond half negen weer terug zijn op Rotterdam Centraal. Alle exacte aankomst en vertrektijden ontvangt u met uw treinkaartje. U reist met comfortabel historisch materieel, op gezette tijden komen onze vrijwilligers met de minibar langs voor een drankje op uw zitplaats!

Update 5 augustus: De kaarten met diner zijn uitverkocht > Op de terugreis is het mogelijk om te reserveren voor een diner in ons restauratierijtuig, kosten p.p.  € 15,00.  Als u hier geen prijs op stelt, dan adviseren wij u om of zelf wat mee te nemen of op het museumterrein wat van de BBQ te kopen, losse verkoop van hamburgers e.d. is op de terugweg niet mogelijk. Om de beschikbare zitplaatsen zo optimaal mogelijk te kunnen benutten kan het voorkomen dat u uw tafel deelt met medereizigers.<

Dus wilt u dit najaar nog een dagtochtje naar Duitsland zonder stress van parkeren, files en dergelijke? Boek dan nu uw kaartje voor deze rit via onze site https://www.stoomstichting.nl/winkel/! Het tarief voor deze bijzondere stoomrit bedraagt slechts €89,00, voor kinderen €49,00 en donateurs krijgen €10,00 korting.

Voor dit evenement is het mogelijk om een koersbord online te reserveren. Deze kunt u aan het einde van de dag ophalen bij de souvenirverkoop. Met dit koersbord zorgt u voor blijvende fysieke herinnering aan deze bijzondere dag. U kunt het koersbord aanschaffen in onze webshop voor € 30,00. Afmetingen: ca. 70 x 30 centimeter.

Praktische zaken

Ons materieel is helaas niet geschikt voor minder validen. Houd hier a.u.b. rekening mee.

Gezien de lengte van de dag raden we deze stoomrit af voor heel jonge kinderen.

Het is nu nog niet zeker welke Coronamaatregelen op 17 september van kracht zullen zijn. Reizigers zullen tijdig hierover geïnformeerd worden.