Het kabinet heeft besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die ervoor moeten zorgen dat het aantal corona besmettingen daalt in Nederland. Het naleven van de basisregels, het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken zijn daarbij een belangrijke stap.

Het SSN-bestuur en de Evenementencommissie hebben daarom besloten de 1,5 meter expres die op 24 oktober 2020 verreden zou worden te verschuiven naar 19 december 2020. Ervan uitgaande dat het met de dan geldende corona maatregelen wel uitvoerbaar is.

Stoomtreinreizen zoals u bij de SSN gewend bent zijn door de komst van corona en de daarbij behorende maatregelen nauwelijks uitvoerbaar. Toch wil de Stoom Stichting Nederland niet stil blijven zitten. Geheel volgens de richtlijnen organiseren we daarom de:

1,5 Meter Expres

Stoomtreindienst in coronatijd

19 december 2020 ( Was 24 oktober 2020)

Een stoomtreinreis door het Hollandse landschap die vertrekt uit Rotterdam en ons voert door prachtige hoofdsteden van Nederland. Via Den Haag over de Oude Lijn naar Haarlem en Amsterdam. Aftakken naar het zuiden via Utrecht naar ’s Hertogenbosch en weer terug naar Rotterdam.

U kunt deze reis meemaken door te boeken op de website van de Stoom Stichting Nederland. Kosten bedragen € 95,-  (donateurs krijgen € 10,- korting) en € 35,- kinderen t/m 12 jaar. De trein zal om 11:00 uur vertrekken vanaf Rotterdam CS en om 16:00 uur aankomen.

Een plaatsbewijs voor de stoomtreinreis kunt u alleen voor uzelf reserveren. Het is niet mogelijk voor anderen te reserveren, tenzij u (aantoonbaar) op hetzelfde woonadres woont; dan kunt u meerdere reserveringen voor uw huisgenoten doen.

Vanwege de coronamaatregelen hebben we een groot aantal spelregels opgesteld waarbij de belangrijkste de 1,5 meter afstand is. Zo kunnen er minder mensen in de trein meereizen en zal instappen en uitstappen alleen in Rotterdam CS mogelijk zijn. Mondkapjes zijn verplicht bij het in en uitstappen van de trein en er zal geen catering in de trein aanwezig zijn, dus brood, koffie en thee van thuis meenemen.

Verder zal iedere reiziger een gezondheidsverklaring moeten invullen en inleveren voor deelname aan de treinreis.

Foto: Paul van der Schoor

We hopen u snel te zien in onze stoomtrein.