Let op: zaterdag 1 oktober zijn wij gesloten in verband met 100 jaar Furi

#

100 jaar 'Furie' in Maassluis

Op 1 oktober 2016 zal de haven van Maasluis vol liggen met schepen, maar niet zomaar schepen... stoomschepen! Want dit jaar bestaat de in 1916 gebouwde stoomzeesleper `Furie ` 100 jaar! De in Groningen gebouwde sleepboot werd snel na de oplevering verkocht aan Zweden daar heeft ze tot haar pensionering in 1976 duizenden tonnen hout vervoerd vanuit het hoge noorden. Twee jaar daarna is ze opgekocht door de stichting Hollands Glorie en is daar weer zeevaardig opgeknapt. Ter gelegenheid van haar verjaardag dit jaar zullen er talloze activiteiten zijn in Maassluis dit weekeinde, zo zijn er niet alleen stoomschepen maar ook stoomtreinen te zien! De Stoom Stichting Nederland rijdt met een stoomlocomotief uit de jaren 40`, een NS Diesellok uit de jaren 50 en bijbehorende rijtuigen de hele dag heen en weer tussen Rotterdam Centraal en Maassluis.

Een treinkaartje kunt u vanaf vandaag al kopen bij de volgende verkooppunten in Maassluis:

-          Sigarenmagazijn Hartenlust, Rembrandtlaan 1 (winkelcentrum Palet)

-          Maassluis Punt, Dr. Kuyperkade 25 (centrum)

-          Booster Service Centrum, winkelcentrum Koningshoek 91105

De kaartjes kosten 10 Euro per stuk.

Mocht u interesse hebben om deze unieke reis te maken, maar niet in de gelegenheid zijn om naar een van de verkooppunten te gaan, neem dan contact op met secretaris.furieade@gmail.com. Wij helpen u graag verder en zullen (na ontvangst van betaling) de kaartjes voor u reserveren. Ook op de dag zelf kunt u kaartjes kopen op het perron van station Maassluis Centrum. Vol is vol echter! Per rit kunnen 300 passagiers mee.

 Let op! De organisatie en kaarverkoop is in de handen van de Furieade, die kunt u contacteren voor vragen

 

Vertrektijden:

De pendeltreinen rijden alsvolgt: Maassluis - Hoek van Holland - Maassluis - Rotterdam CS - Maassluis

Het is dus mogelijk in Maassluis in te stappen voor een lange of een korte route.

  Pendeltrein 1 Pendeltrein 2 Pendeltrein 3 Pendeltrein 4 + 5 Pendeltrein 6
Maassluis vertrek lange route 09.58 11.13 12.43 14.43 16.13
Maassluis vertrek korte route 10.29 11.58 13.58 15.28 16.58
Maassluis aankomst 11.11 12.41 14.41 16.11 17.41
           
           

 

 

http://www.furieade.nl/2016/programma/stoomtrein-op-1-oktober 

#

 

   

 

 

Op 8 en 9 oktober 2016 waant u zich weer terug in de tijd.  Twee dagen lang rijden stoomtreinen heen weer tussen het Stoomdepot in Rotterdam Noord en het NS station Gouda.

Op het Stoomdepot worden de machtige machines voorzien van water, kolen en natuurlijk gesmeerd! En dat alles kunt u van dichtbij bekijken. Het is zelfs mogelijk om een stukje mee te rijden op een stoomlocomotief!

Voor de kinderen rijdt er een mini stoomtrein en kunnen ze als "rangeerder" aan de slag.

U kunt dit jaar weer verschillend gastmaterieel verwachten, niet alleen locomotieven maar ook andere door stoom aangedreven machines.


Geopend van: 10:00 tot 17:00

Toegangprijs:  € 15     Kinderen 4 t/m 13 jaar  € 7,50

 Ritschema trein Rdam - Gouda v.v.:  volgt z.s.m.

Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten voor updates.

 

  


 

U kunt hier boeken voor de avond fotoshoot op vrijdag 7 oktober.


Nachtfotoparade bij de Stoom Stichting Nederland op vrijdag 7 oktober 2016 v.a. 20.00 uur.

Nieuw dit jaar is de Fotoparade op de vooravond van de Stoomtreindagen. U kunt de stoomlocomotieven in diverse posities en op verschillende plekken fotograferen terwijl ze sfeervol verlicht worden. De Fotoparade is voor iedereen toegankelijk. De kosten voor deze avond bedragen € 20,- voor donateurs en € 30,- voor niet donateurs.  Het programma blijft geheim, maar wij zorgen er voor dat (mits het weer natuurlijk meewerkt) u fantastische plaatjes kunt schieten!

 

 

Reserveer of betaal via iDEAL voor deze rit

U kunt hier boeken voor de Stokersexperience voor zaterdag 8 oktober.

 


Stokers Experience

Op zaterdag en zondag begint de dag al vroeg. De stoomlocomotieven moeten weer voorbereid worden voor de nieuwe dag. De stokers kunnen wel wat hulp gebruiken voor de vele klussen die gedaan moeten worden. Brandhout sjouwen, drijfwerk smeren en natuurlijk moet de loc gepoetst worden. Normaal gebeurt dit allemaal s´ochtends vroeg zonder dat de reiziger weet wat zich allemaal afspeelt in de uren voor het vertrek! 

U heeft de kans om dit allemaal van dichtbij mee te maken in onze Stokers experience. U begint de ochtend om 6 uur met het aansteken van de locomotief en zorgt er daarna samen met een ervaren stoker voor dat lok helemaal klaar wordt gemaakt voor de dag. En om de beleving compleet te maken krijgt u in de ochtend het befaamde ´Stokersontbijt`geserveerd, zodat u zich helemaal in de sferen van vroeger waant.....

U kunt zich hieronder via de link opgeven voor de Experience, er is een beperkt aantal plaatsen. Wacht daarom niet te lang met boeken.

De kosten voor dit programma bedragen: €65-

Let op!

-Minimum leeftijd 18 jaar

-Deelname is op eigen risico

-U wordt verzocht zelf een overall en werkschoenen mee te nemen.

-U heeft de rest van de dag toegang tot het stoomdepot. 

 

Uitverkocht

U kunt hier boeken voor de Stokersexperience van zondag 9 oktober.

 

Reserveer of betaal via iDEAL voor deze rit

#

Het is inmiddels weer koud als u ’s-avonds naar buiten stapt. De sterren stralen weer net iets helderder in een onbewolkte lucht. De winkels liggen weer gevuld met speculaas en kerststollen. Langzaam komen de kerstverhalen weer boven drijven. Van achter de ramen glinsteren de lampjes van de opgetuigde kerstbomen.

En als u nu boekt ziet u op zaterdagochtend 17 december onze stoomtrein binnen rollen in het station van Rotterdam Centraal. Een kort fluitje weerklinkt onder het dak van de grote stationshal. Maar waar is het lokpersoneel? Wordt de trein gereden door de geesten uit het verleden?

Nee hoor, diep verscholen in het machinistenhuis trotseren zij de kou. Onder de trein verschijnen de stoomwolkjes, wat er op duidt dat de stoomverwarming aangesloten is.

Wij zullen onze traditionele kerstrit naar Deventer voeren, met het doel: het bezoeken van het Charles Dickens festival. Onderweg zullen wij stoppen in Gouda en Utrecht Centraal, om dan onze weg te vervolgen via Ede en Arnhem. De Utrechtse heuvelrug en de zuidrand van de Veluwe glijden aan ons voorbij. Zou koning Winter al wakker zijn en ons trakteren op een laagje witte rijp over de velden?

In Deventer aangekomen kunt u het Dickens Festijn bezoeken. De binnenstad is weer omgetoverd naar oude tijden van weleer. De geesten van het verleden, heden en toekomst dwalen door de straten. Durft u uw weerspiegeling aan?

Aan het eind van de dag als de zon weer ondergaat, staat onze stoomtrein weer klaar om u thuis te brengen. De terugreis zal iets afwijken van de heenreis. Terwijl u terugzakt in de stoelen en geniet van de koffie of chocomel en uw voeten weer ontspannen, rijden we via de IJselbrug en Apeldoorn de Veluwe op. De helling van Assel zal stormenderwijze genomen worden. Hierna moeten onze instappers van Utrecht even op letten. We stoppen nu in Amersfoort (en niet meer in Utrecht) daarna langs het Naardermeer. Vlak voor Amsterdam buigen we weer af om via Breukelen en Harmelen Gouda te bereiken. Het laatste stukje leggen we dan nog af om onze tijdsreis in Rotterdam te beëindigen.

Als we onze stoomtrein na afloop weer hebben weggezet in onze loodsen en de stoomwolken zijn vervlogen daalt de rust weer neer. De sterren beginnen weer te stralen. Heeft deze reis wel plaats gevonden? Maar uw foto’s en herinneringen zijn blijvend.
 

 

Tarief

€ 59.- 

Toeslag niet donateur

€ 10.-

Kinder tarief t/m 13 jaar
(1 per volwassene)

€ 30.-

 
 

Reserveer of betaal via iDEAL voor deze rit

Stand: 27 Sep 2016

Algemene informatie:

 • Het kindertarief (indien vermeld) is van toepassing op kinderen t/m 13 jaar
 • Kinderen dienen te allen tijde begeleid te worden door één (1)volwassene
 • Per volwassene mag één (1) kind tegen kindertarief worden meegenomen
 • SSN donateurs mogen 1 (één) plaatsbewijs tegen donateurs tarief bestellen, SSN deelnemers (dwz uw donatie over het lopende jaar bedraagt € 55,00 of meer) 2 (twee).
 • Voor de overige/meerdere plaatsbewijzen dient de vermelde toeslag betaald te worden.
  Kinderen betalen te allen tijde het kindertarief (indien vermeld).
 • Voor de meeste ritten is een minimum aantal deelnemers vereist
  Indien een rit wegens gebrek aan belangstelling wordt geannuleerd, zullen reeds bestelde plaatsbewijzen worden gerestitueerd.
  Indien u zelf uw reis annuleert, dient u rekening te houden met annuleringskosten en/of het niet of slechts gedeeltelijk terug ontvangen van uw reeds betaalde reissom of aanbetaling.
 • Wij maken u er op attent, dat u in historische rijtuigen reist die slechts beperkt toegankelijk zijn voor rolstoelen, kinderwagens etc.
  Wij adviseren u derhalve om uitsluitend samenklapbare uitvoeringen mee te nemen.
 • In lijn met wetgeving en maatschappelijke ontwikkelingen, geldt er in de SSN-Trein een algeheel rookverbod
 • Op al onze ritten zijn de SSN Reisvoorwaarden van toepassing
Wij verzoeken u om voor het reserveren gebruik te maken van het SSN Reserveringssysteem (zie de link bij de betreffende rit). Indien u hier geen gebruik van kunt resp. wilt maken, kunt u reserveren door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening nummer NL82 RABO 0395 6351 95, BIC: RABONL2U t.n.v. Stoom Stichting Nederland, Rotterdam onder vermelding van ritaanduiding, soort en het aantal plaatsbewijzen.
Indien deze link niet zichtbaar is en/of er nog geen tarieven zijn vermeld, dan is reserveren nog niet mogelijk

Opgelet:
Indien u geen gebruik maakt van het on-line reserveren, dient u bij uw betaling uw naam/adres gegevens of uw donateursnummer (te vinden op uw donateurskaart) te vermelden anders kunnen wij uw reservering niet verwerken!