#

3 en 4 september
 

DB Cargo Transharbour Express

Vanaf Rotterdam CS met een echte stoomtrein op het goederenspoor dwars door de haven naar de Maasvlakte.
Eens per jaar krijgt u deze unieke kans. U vervolgt de tour per bus langs alle havengiganten met als eindbestemming het EIC.
De terugweg zal zich per schip vervolgen over de Nieuwe Waterweg naar het centrum (ook in omgekeerde richting mogelijk).

Informatie en boekingen via:

http://wereldhavendagen.nl/programma/db-cargo-transharbour-express/

Op maandag 22 augustus om 12:00 uur start de officiële kaartverkoop voor de excursies

 

DB Cargo Midnight Express

In het donker met de DB Schenker Midnight Express de Rotterdamse haven in. In de trein naar het uiterste puntje van Maasvlakte2,
de trein keert op de Euromax Terminal en op de terugweg per stoomtrein verandert de haven in een wonderlijk verlichte wereld.
Deze kans krijgt u maar één keer per jaar.

Informatie en boekingen via:
http://wereldhavendagen.nl/programma/db-cargo-midnight-express/

 

#

Breda

Foto: Martien Kuipers

Zaterdag 10 september Stoomtreinreis van Rotterdam Centraal en Dordrecht naar Breda i.v.m. de opening van het nieuwe station van Breda.

In het weekend vinden er allerlei publieksevenementen plaats waaronder de 'BN DeStem Expres'. U kunt als reiziger op zaterdag 10 september met de BN DeStem expres meerijden vanuit Rotterdam en Dordrecht naar Breda. Er is een beperkt aantal kaarten bij de Stoom Stichting Nederland te koop hiervoor. Voor slechts € 25,- reist u exclusief met de stoomtrein. U kunt dan rondom het station diverse activiteiten bezoeken en natuurlijk ook een bezoek brengen aan de stad Breda zelf. Deze treinkaarten bieden geen toegang tot de pendeltreinen tussen Breda en Roosendaal. Natuurlijk betreft dit een retourrit.

In Breda wordt om 10 uur het evenement BelcrumSpoort officiëel geopend door locoburgemeester Alfred Arbouw. Vanaf 10 tot 17 uur zijn er verschillende activiteiten en bezienswaardigheden, o.a.:

 • Stoomtram Ooievaar op de speelhuislaan: Deze stoomtram is de laatste nog rijdende Backer & Rueb stoomtram die in 1904 in Breda is gebouwd en zal speciaal voor dit evenement pendelritten rijden op de voormalige stamlijn in de speelhuislaan.
 • BN DeStem Express Breda-Roosendaal vv: Met de 01 1075 en de 65 018 rijden we vijf pendelritten tussen Breda en Roosendaal. Een retourtje kost 15 euro, kinderen t/m 12 jaar betalen 10 euro. Bestel hier kaarten voor de pendelritten.
 • Expo NS-materieel: Op het station van Breda zullen verschillende treinen te zien zijn waaronder het directierijtuig van NS de "Kameel", de Hondekop en de gloednieuwe sprinter van NS: de FLIRT.
 • Miniatuur(stoom)trein Willemstraat en station Belcrumzijde: Kinderen kunnen meerijden op handgebouwde(!) miniatuur(stoom)treinen, die aan beide kanten van het station zullen rijden. Stoomgroep Zuid is in ieder geval aanwezig op zaterdag.

 

De SSN trein is niet geschikt voor rolstoelen.

Tijden:

Station A/V Tijd Spoor
       
Rotterdam Centraal v 08:25 3
Dordrecht v 08:52 5
Breda a 09:25  
       
Breda v 17:46 6
Dordrecht a 18:13  
Rotterdam Centraal a 18:35  

 

Meer informatie over dit evenement vindt u op Stoomtrein tussen Breda en Roosendaal

 

Kosten  
Volwassenen € 25,-
Kind 4 t/m 13 jaar
€ 15, (1 kind per volwassene)
Kind t/m 3 jaar
gratis bij ouder op schoot

 

 

 

BOEK hieronder de Stoomtreinreis van Rotterdam Centraal en Dordrecht naar Breda:

 

Reserveer of betaal via iDEAL voor deze rit

#

Zuiderzee Expres                                17 september 2016

 

Beleef de ervaring van het langste transportevenement van Nederland met de Zuiderzee expres. De SSN sneltreinstoomlocomotief 01 1075 zal u vanuit Rotterdam via Gouda (instap) en Woerden (instap) naar Hoorn brengen. Alles staat in het teken van de Historische Driehoek, Hoorn - Medemblik - Enkhuizen. Er wordt een intensieve dienstregeling gereden met Bello en nog meer historische locomotieven. In totaal kunt u 9 stoomlocomotieven in actie zien tijdens het Bello Festival bij de Stoomtram Hoorn Medemblik (SHM),  

 
Kosten     
Tarief € 89.- 
Toeslag niet donateur € 10.-
Kinder tarief t/m 13 jaar (1 per volwassene) € 49.-

 

 

Opstapplaatsen voor de SSN Zuiderzee Expres zijn:

Rotterdam Centraal, Gouda en Woerden.

 

 

Na het instappen van de reizigers in Rotterdam, Gouda en Woerden zetten we koers richting Amsterdam. Onder de nostalgische overkapping van station Amsterdam Centraal zal de Zuiderzee Expres halt houden, liefhebbers kunnen de 01 1075 fotograferen op deze bijzonder locatie.

De reis gaat verder, via de Hemtunnel naar Hoorn. De Zuiderzee Expres zal het terrein van de collega's van de SHM oprijden alwaar u kunt uitstappen om een bezoek te brengen aan de SHM.

 

 

Maar daarmee is de dag nog niet compleet. De reizigers van de Zuiderzee Expres gaan de Historische Driehoek verkennen met de stoompendeltrein, de stoomlocomotieven 23 071 en 23 076 brengen u van Hoorn naar Enkhuizen waar u de reis voortzet aan boord over de Zuiderzee. Aangekomen in Medemblik stapt u weer aan boord van de Zuiderzee Expres die u op unieke wijze weer naar Hoorn brengt.

 

 

De avond valt en de reis richting Rotterdam gaat beginnen. Tussen 19.30 en 20.00 uur is het vertrek uit Hoorn gepland. Via bijna dezelfde route rijden we voor de uitstappers via Woerden en Gouda naar Rotterdam.

Voorlopige vertrektijd uit Rotterdam 09.30 uur, verwachte terugkomst in Rotterdam rond 23.00 uur.

 

 

Reizigers die donateur zijn van de SHM of in het bezit zijn van een Museumjaarkaart krijgen € 14,- korting. Aangezien wij deze korting nog niet met ons boekingssysteem kunnen verwerken krijgt u deze korting op vertoon van donateur SHM of MJK in de trein uitgekeerd.

SSN treinen zijn niet geschikt voor rolstoelen.

 

Wij verwelkomen u graag op 17 september. 

 

Reserveer of betaal via iDEAL voor deze rit

#

100 jaar 'Furie' in Maassluis

Op 1 oktober 2016 zal de haven van Maasluis vol liggen met schepen, maar niet zomaar schepen... stoomschepen! Want dit jaar bestaat de in 1916 gebouwde stoomzeesleper `Furie ` 100 jaar! De in Groningen gebouwde sleepboot werd snel na de oplevering verkocht aan Zweden daar heeft ze tot haar pensionering in 1976 duizenden tonnen hout vervoerd vanuit het hoge noorden. Twee jaar daarna is ze opgekocht door de stichting Hollands Glorie en is daar weer zeevaardig opgeknapt. Ter gelegenheid van haar verjaardag dit jaar zullen er talloze activiteiten zijn in Maassluis dit weekeinde, zo zijn er niet alleen stoomschepen maar ook stoomtreinen te zien! De Stoom Stichting Nederland rijdt met een stoomlocomotief uit de jaren 40`, een NS Diesellok uit de jaren 50 en bijbehorende rijtuigen de hele dag heen en weer tussen Rotterdam Centraal en Maassluis.

Een treinkaartje kunt u vanaf vandaag al kopen bij de volgende verkooppunten in Maassluis:

-          Sigarenmagazijn Hartenlust, Rembrandtlaan 1 (winkelcentrum Palet)

-          Maassluis Punt, Dr. Kuyperkade 25 (centrum)

-          Booster Service Centrum, winkelcentrum Koningshoek 91105

De kaartjes kosten 10 Euro per stuk.

Mocht u interesse hebben om deze unieke reis te maken, maar niet in de gelegenheid zijn om naar een van de verkooppunten te gaan, neem dan contact op met secretaris.furieade@gmail.com. Wij helpen u graag verder en zullen (na ontvangst van betaling) de kaartjes voor u reserveren. Ook op de dag zelf kunt u kaartjes kopen op het perron van station Maassluis Centrum. Vol is vol echter! Per rit kunnen 300 passagiers mee.

 Let op! De organisatie en kaarverkoop is in de handen van de Furieade, die kunt u contacteren voor vragen

 

http://www.furieade.nl/2016/furieade 

#

Stoomtreindagen 2016

 

   

 

 

Op 8 en 9 oktober 2016 waant u zich weer terug in de tijd.  Twee dagen lang rijden stoomtreinen heen weer tussen het Stoomdepot in Rotterdam Noord en het NS station Gouda.

Op het Stoomdepot worden de machtige machines voorzien van water, kolen en natuurlijk gesmeerd! En dat alles kunt u van dichtbij bekijken. Het is zelfs mogelijk om een stukje mee te rijden op een stoomlocomotief!

Voor de kinderen rijdt er een mini stoomtrein en kunnen ze als "rangeerder" aan de slag.

U kunt dit jaar weer verschillend gastmaterieel verwachten, niet alleen locomotieven maar ook andere door stoom aangedreven machines.


Geopend van: 10:00 tot 17:00

Toegangprijs:  € 15     Kinderen 4 t/m 13 jaar  € 7,50

 Ritschema trein Rdam - Gouda v.v.:  volgt z.s.m.

Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten voor updates.

 

 


EXTRA activiteiten in het kader van ons 40 jarig jubileum:

 (Te boeken vanaf 2 september via  deze website)

Nachtfotoparade bij de Stoom Stichting Nederland op vrijdag 7 oktober 2016 v.a. 19.00 uur.

Nieuw dit jaar is de Fotoparade op de vooravond van de Stoomtreindagen. U kunt de stoomlocomotieven in diverse posities en op verschillende plekken fotograferen terwijl ze sfeervol verlicht worden. De Fotoparade is voor iedereen toegankelijk. De kosten voor deze avond bedragen € 20,- voor donateurs en € 30,- voor niet donateurs.  Het programma blijft geheim, maar wij zorgen er voor dat (mits het weer natuurlijk meewerkt) u fantastische plaatjes kunt schieten!

Stokers Experience

Op zaterdag en zondag begint de dag al vroeg. De stoomlocomotieven moeten weer voorbereid worden voor de nieuwe dag. De stokers kunnen wel wat hulp gebruiken voor de vele klussen die gedaan moeten worden. Brandhout sjouwen, drijfwerk smeren en natuurlijk moet de loc gepoetst worden. Normaal gebeurt dit allemaal s´ochtends vroeg zonder dat de reiziger weet wat zich allemaal afspeelt in de uren voor het vertrek! 

U heeft de kans om dit allemaal van dichtbij mee te maken in onze Stokers experience. U begint de ochtend om 6 uur met het aansteken van de locomotief en zorgt er daarna samen met een ervaren stoker voor dat lok helemaal klaar wordt gemaakt voor de dag. En om de beleving compleet te maken krijgt u in de ochtend het befaamde ´Stokersontbijt`geserveerd, zodat u zich helemaal in de sferen van vroeger waant.....

U kunt zich hieronder via de link opgeven voor de Experience, er is een beperkt aantal plaatsen. Wacht daarom niet te lang met boeken.

De kosten voor dit programma bedragen: €65-

Let op!

-Minimum leeftijd 18 jaar

-Deelname is op eigen risico

-U wordt verzocht zelf een overall en werkschoenen mee te nemen.

-U heeft de rest van de dag toegang tot het stoomdepot. 


 

Vanaf 2 september  kunt u hieronder boeken voor de avond fotoshoot op vrijdag 7 oktober.

Vanaf 2 september kunt u hier boeken voor de Stokersexperience voor zaterdag 8 oktober.

Vanaf 2 september kun u hier boeken voor de Stokersexperience van zondag 9 oktober.

Stand: 29 Aug 2016

Algemene informatie:

 • Het kindertarief (indien vermeld) is van toepassing op kinderen t/m 13 jaar
 • Kinderen dienen te allen tijde begeleid te worden door één (1)volwassene
 • Per volwassene mag één (1) kind tegen kindertarief worden meegenomen
 • SSN donateurs mogen 1 (één) plaatsbewijs tegen donateurs tarief bestellen, SSN deelnemers (dwz uw donatie over het lopende jaar bedraagt € 55,00 of meer) 2 (twee).
 • Voor de overige/meerdere plaatsbewijzen dient de vermelde toeslag betaald te worden.
  Kinderen betalen te allen tijde het kindertarief (indien vermeld).
 • Voor de meeste ritten is een minimum aantal deelnemers vereist
  Indien een rit wegens gebrek aan belangstelling wordt geannuleerd, zullen reeds bestelde plaatsbewijzen worden gerestitueerd.
  Indien u zelf uw reis annuleert, dient u rekening te houden met annuleringskosten en/of het niet of slechts gedeeltelijk terug ontvangen van uw reeds betaalde reissom of aanbetaling.
 • Wij maken u er op attent, dat u in historische rijtuigen reist die slechts beperkt toegankelijk zijn voor rolstoelen, kinderwagens etc.
  Wij adviseren u derhalve om uitsluitend samenklapbare uitvoeringen mee te nemen.
 • In lijn met wetgeving en maatschappelijke ontwikkelingen, geldt er in de SSN-Trein een algeheel rookverbod
 • Op al onze ritten zijn de SSN Reisvoorwaarden van toepassing
Wij verzoeken u om voor het reserveren gebruik te maken van het SSN Reserveringssysteem (zie de link bij de betreffende rit). Indien u hier geen gebruik van kunt resp. wilt maken, kunt u reserveren door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening nummer NL82 RABO 0395 6351 95, BIC: RABONL2U t.n.v. Stoom Stichting Nederland, Rotterdam onder vermelding van ritaanduiding, soort en het aantal plaatsbewijzen.
Indien deze link niet zichtbaar is en/of er nog geen tarieven zijn vermeld, dan is reserveren nog niet mogelijk

Opgelet:
Indien u geen gebruik maakt van het on-line reserveren, dient u bij uw betaling uw naam/adres gegevens of uw donateursnummer (te vinden op uw donateurskaart) te vermelden anders kunnen wij uw reservering niet verwerken!